12-03-2018

SVOK is op zoek naar gastouders, mensen die in de zomerperiode twee weken lang één van de Poolse kinderen in huis willen nemen, en die daarmee een vakantie mogelijk maken voor een kind dat het goed kan gebruiken. Ouders die twijfelen: geen zorgen. SVOK begeleidt alle ouders en heeft duizend-en-één tips en adviezen.

Gastouder worden kan iedereen: het is niet voorbehouden aan bijvoorbeeld jonge gezinnen met kinderen. De gastouders vangen in de periode van 30 juni tot en met 15 juli een kind op uit het Poolse Tychy. Die kinderen worden door de Poolse kinderbescherming geselecteerd en kunnen een onbezorgde vakantie gebruiken.

“Wat we vragen, is gastvrijheid. Kost en inwoning en wat aandacht is al voldoende. Wij zorgen voor een vakantieprogramma waaraan de kinderen deelnemen. Gastouders kunnen ook zelf iets ondernemen, maar dat hoeft niet. Onze ervaring is dat deze kinderen al blij worden van de speeltuin om de hoek, of van een simpel gezelschapsspel. Ze willen gewoon even kind zijn.”

Het maakt dan ook niet uit of gastouders jonge gezinnen met kinderen zijn, of een ouder echtpaar. Ook werkende ouders zijn welkom: de Poolse kinderen kunnen vaak een keer mee naar de Nederlandse basisschool, naar een speelafspraakje of naar de sportvereniging. Bovendien: hoe meer gastouders zich melden, des te meer kinderen SVOK in Veghel kan ontvangen. De taal is geen probleem. “Met onze tolken, woordenboeken en handen en voeten komt u verder dan u denkt”, SVOK kan zich best voorstellen dat gastouders het spannend vinden om zich aan te melden. “Natuurlijk. Maar ze staan er niet alleen voor, we helpen ze graag. En bovendien: achteraf zijn de reacties alleen maar positief. Altijd.” Meer info leest u op: www.veghelontvangtkinderen.nl