16-04-2019

Het televisieprogramma Hou ’t Schoon - De Afvalrace van RTL Telekids komt naar Veghel! Gemeente Meierijstad wil meer bewustzijn creëren onder basisschoolleerlingen van 8 tot en met 12 jaar over het belang van een schone leefomgeving. In een vernieuwde spelshow Hou ’t Schoon - De Afvalrace, waarin humor en spanning samengaan, wordt de bewustwording van het tegengaan van zwerfafval op een speelse manier vergroot. In Hou ’t Schoon – De Afvalrace gaan Ruben en Pauline (de presentatoren) op zoek naar het beste team om het finalespel, de zwerfvuilstormbaanrace, gezamenlijk mee af te leggen. Klik hier voor een kort promotiefilmpje!

Maximaal 100 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar uit Meierijstad mogen meedoen. Via een afvalrace worden spannende spellen en opdrachten uitgevoerd waarbij gestreden wordt voor een plekje in één van de twee finale teams. Het winnende team wint een les vloggen van een bekende Youtuber om vervolgens zelf een leuke vlog te maken over zwerfafval.

AANMELDEN: Leerlingen van 8 tot en met 12 jaar die mee willen doen aan Hou ’t Schoon - De Afvalrace, kunnen zich opgeven via de website: www.houtschoon.nl  Doe dit zo snel mogelijk, want aanmelding is op volgorde van binnenkomst, dus wie het eerst komt... ! 

De opname-dag zelf is op zaterdag 22 juni op het Meierijplein in Veghel (plein tegenover HEMA) .