02-04-2020

31 maart heeft onze regering besloten dat alle scholen, peuterspeelzalen en kinderopvangcentra gesloten blijven tot in ieder geval 28 april. In de week daarvoor zal de regering opnieuw de situatie van dat moment beoordelen. Minister president Mark Rutte gaf aan dat een verdere verlenging van de maatregelen ook dan niet uitgesloten kan worden. Een ongekend heftige maatregel met grote gevolgen voor ons allemaal.  

De afgelopen twee weken is er door iedereen, zowel de kinderen als de ouders als de leerkrachten hard gewerkt om het onderwijs op afstand zo goed mogelijk in te vullen. Ik realiseer me dat het voor u als ouder ook niet altijd makkelijk zal zijn. We missen allemaal het gewone van alledag, het contact met elkaar, wat onder normale omstandigheden zo gewoon is maar nu even ver weg. Ik heb bewondering én waardering voor de wijze waarop er onder deze moeilijke omstandigheden door iedereen het beste van wordt gemaakt.  

Wij gaan natuurlijk ook door met het regelen van de opvang voor kinderen waarvan ouders in de zogenaamde vitale beroepen werken. We doen dit in goede samenwerking met verschillende kinderopvang organisaties. De school heeft u hierover geïnformeerd. Wij doen nog steeds een dringend beroep op u om alleen gebruik van deze opvang te maken als u echt niet gemist kunt worden op uw werk en zelf geen opvang kunt regelen. De opvang op scholen vindt plaats tijdens de reguliere schooltijden (indien van toepassing inclusief overblijven).  

We doen allemaal erg ons best om samen met u, het onderwijs en daarmee de ontwikkeling van uw kinderen in beweging te houden. We zullen nu, maar ook als dit allemaal voorbij is, al het mogelijke doen wat dan haalbaar is. Daar mag u op rekenen! 

Het zijn zware omstandigheden waarin veel van ons allemaal wordt gevraagd. Velen van u zullen geconfronteerd zijn of worden met verlies en verdriet. Ik wens u daar veel sterkte bij.  
Laten we allemaal goed op elkaar letten en helpen waar mogelijk.  
En laten we vooral ook vertrouwen houden dat deze nare periode ook weer voorbij gaat.  
Hopelijk zien we elkaar allemaal weer na de meivakantie!