12-10-2020

Covid-19 houdt ons al meer dan een halfjaar in een soort van houtgreep. We zijn daar met z’n allen op een enorm flexibele manier mee omgegaan. Onze scholen zijn erg snel gestart met online-lessen toen de scholen gesloten werden en er is op een creatieve manier gezorgd dat er weer snel fysiek onderwijs mogelijk was toen de scholen weer (gedeeltelijk) opengingen. Na de zomerperiode zijn alle scholen goed gestart ondanks alle beperkende, extra maatregelen die nodig waren.   

Skipov als werkgever, is continu bezig om de randvoorwaarden voor de leerkrachten/medewerkers in deze bijzondere tijd, zo goed mogelijk in te vullen, om echt ondersteuning te bieden. Iedere medewerker heeft de mogelijkheid gekregen voor een gratis vaccinatie tegen de griep. Hiermee wordt de kans dat men griep krijgt, aanzienlijk verkleind. Dat is dan weer gunstig voor de algehele weerstand. In het kader van “alle kleine beetjes helpen”, want onze wens is natuurlijk: zoveel mogelijk gezonde leerkrachten.    

Geldelijke traktatie
Tijdens de landelijke dag van leerkracht wordt normaliter elk schoolteam verwend met heerlijke taart of een andere traktatie. Echter, allemaal samen vertoeven in de teamkamer, is in deze tijd veelal niet mogelijk. Die traktatie houden de leerkrachten nog tegoed. Maar er is wel een mooie geste gedaan: de bonus die alle Skipov medewerkers op de dag van de leerkracht ieder jaar ontvangen wordt dit keer niet bruto maar netto uitgekeerd. Een leerkracht verwoordde het als volgt "Het geeft invulling aan de waardering die ik als onderwijzer altijd wel voel, maar ik ben er toch erg blij mee. Het is een mooie compensatie voor alle geleverde inspanningen in deze spannende tijden".