29-09-2017

Een van de doelstellingen van FrieslandCampina is dat iedereen veilig thuiskomt na een dag werken. Inmiddels is er op de locaties in Veghel een jaar lang gewerkt zonder incidenten. Dat is een momentum voor de ruim 600 medewerkers van de FrieslandCampina-fabrieken aan de NCB-laan en de Lage landstraat. Voor dit grote concern met Veghelse roots, is deze mijlpaal een uitgelezen gelegenheid om een goed doel uit te kiezen met een duidelijke link naar het begrip “veiligheid”. Zo is er niet alleen aandacht voor de veiligheid van onze medewerkers, maar ook voor hun familie, kinderen en de omgeving.

Berry Tomas, bestuurder van 14 Skipov basisscholen in Veghel werd onlangs benaderd. “Hoe kan FrieslandCampina een steentje bijdragen aan de veiligheid van basisschoolkinderen?” Basisscholen hebben op allerlei gebieden te maken met het begrip VEILIGHEID. Sociale veiligheid en hygiëne, maar ook bijvoorbeeld verkeersveiligheid. Elk jaar weer wordt bij ongeveer 400 kinderen uit groep 7 van de basisscholen een fietsexamen afgenomen. De route gaat door een groot aantal straten in en rondom het centrum van Veghel. Met behulp van ouders en andere vrijwilligers, die op verschillende hoeken van de straten posthouden, worden de leerlingen kritisch gevolgd. Bewustwording en het leren om veilig te fietsen in het verkeer is het doel.

De heren Tomas (Skipov basisonderwijs) en Jaspers (Manager Safety, Health Environment FrieslandCampina Veghel) waren het snel eens. De jaarlijkse verkeersproef is een zeer toepasselijk goed doel. Jaspers licht toe: "We hebben een jaar lang zonder ongevallen gewerkt waardoor iedereen elke dag weer veilig naar huis kon. Dat is een knappe prestatie van al onze medewerkers. We zijn trots en op deze manier laten we dat niet ongemerkt voor bij gaan". Tomas is op zijn beurt verheugd over de betrokkenheid van een dergelijk groot Veghels bedrijf met de schoolkinderen in haar omgeving. In overleg met de coördinator (die jaarlijks de verkeersproef begeleidt vanuit Skipov voor alle Veghelse scholen) wordt een mooie bestemming gekozen voor het gesponsorde bedrag van € 1.500.

Op de foto: Directeur dhr. Simon (FrieslandCampina Veghel) overhandigt de cheque aan dhr. Tomas (Skipov basisonderwijs), dat geldbedrag wordt besteed aan de verkeersveiligheid van de Veghelse basisschool kinderen.