02-03-2018

Het PieterBrueghelhuis, alles vindt zijn plek!

“Een klein jaar zijn we nu open en we kunnen nu al een boek vol schrijven over de vele kleine en grote dingen die we hier zien gebeuren. De totstandkoming van deze geweldige plek, de vele activiteiten, de mooie ontmoetingen en vooral de persoonlijke ontwikkelingen.” Aan het woord zijn Karin Cornelissen en Ron Hattenberg, beiden praten ze gepassioneerd over het PieterBrueghelhuis.

Skipov beamer en computer
Reden om een kijkje te gaan nemen in deze locatie is de beamer en computer die Skipov basisonderwijs gratis ter beschikking heeft gesteld. Pieter van Dieperbeek, lid van raad van toezicht van Skipov én lid van de deelnemersraad van het PieterBrueghelhuis bracht de twee samen en zodoende was het snel geregeld. De apparatuur is geplaatst in de zogeheten inspiratieruimte. Deze ruimte is multi-functioneel. Het wordt gebruikt voor vergaderingen, als naaiatelier, er wordt geknutseld door kinderen van BSO ’t Kroontje en presentaties voor groepen gegeven. Juist de mix van doelgroepen die hier binnen komen, maakt het PieterBrueghelhuis tot een geweldige plek om te verblijven.

Mensen komen tot bloei
“De variatie aan mensen die hun weg naar ons Huis hebben weten te vinden is gigantisch: van kwetsbare, eenzame ouderen tot vluchtelingen, scholieren, werkzoekenden, mantelzorgers, mensen met Alzheimer, medewerkers met een burn-out, uitbehandelde/herstellende patiënten en pubers die op school om wat voor reden dan ook buiten de boot zijn gevallen of jongeren die een werkervaringsplek nodig hebben. Je kunt ze hier allemaal tegen komen. In een relatief kleine, veilige, prikkelvrije omgeving zien wij ze hier tot bloei komen. En dat is nou precies waarvoor we zijn opgericht!”, aldus Karin (coördinator).

Oproep: stapelstoelen gevraagd!
"We werken vraag gericht. Onze activiteiten variëren daarom ook nogal. Breien, haken, bakken, bewegen op muziek en ga zo maar door. Onlangs Dance for Health gestart, bewegen voor mensen met MS, Parkinson en reuma en voor hun naasten. Gestart met maar één persoon en nu al een mooi groepje. Andere mensen die zich aangesproken voelen, kunnen ook aansluiten".
Ron (facilitair beheerder) vertelt verder: “Als je ziet hoe we dit pand hebben opgeknapt, natuurlijk met subsidie maar ook met héél véél gratis verkregen spullen. Als je ziet hoe het eruit zag en nu er ziet, dan zijn we zo trots als een pauw. We hebben van jullie overigens al vaker iets gehad. Toen basisschool De Vijfmaster vorig jaar ging verhuizen naar de nieuwbouw, waren er tafels en stoelen over, daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Wat we nu nog kunnen nodig hebben zijn stapelstoelen. Vermeld je dat bij je verhaaltje?!” Ja Ron, dat doen we, veel succes met het mooie werk. Wilt u meer informatie, kijk op www.pieterbrueghelhuis