13-12-2017

Skipov basisonderwijs doneert jaarlijks een geldbedrag aan een goed doel in plaats van kerstkaarten te verzenden. Skipov, de Veghelse koepel met 14 basisscholen, heeft dit jaar de stichting Met je hart Veghel uitgekozen. Vorig jaar was het de voedselbank Veghel en daarvoor werd Stichting Marijn met 500 euro verrast. Op woensdag 20 december aanstaande wordt de cheque symbolisch overhandigd op basisschool De Vijfmaster in Veghel-Zuid. Dit vindt plaats tijdens de kerstviering en kerstmarkt waarbij kinderen, ouders en buurtgenoten aanwezig zijn.

Kerstmarkt De Vijfmaster
“We hebben een hele actieve ouderraad” vertelt Ellen Vos, directeur van de school. “Onze ouderraad organiseert jaarlijks een kerstactiviteit en dit jaar is dat de kerstmarkt waarbij allerlei activiteiten gedaan worden en dingetjes verkocht. Dat varieert van "op de foto met de kerstman" tot "een heerlijk kopje soep". Toen bleek dat op onze school die 500 euro overhandigd gaat worden, was de ouderraad er als de kippen bij om aan te geven dat de opbrengst van de kerstmarkt dan ook naar Met je Hart Veghel gaat. Hoe mooi is dat?” aldus een enthousiaste directeur.

De kerstviering op basisschool de Vijfmaster aan de Witte de Withstraat in Veghel is op woensdag 20 december, dan worden ook een aantal ouderen van Met je Hart in de watten gelegd en het bedrag overhandigd aan Jet van der Linden, coördinator van Met je hart Veghel.