19-04-2017

Vrijdag 21 april 2017 wordt een dag om nooit meer te vergeten. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima komen 's ochtends naar Skipov basisschool De Vijfmaster om de vijfde editie van de Koningsspelen daar officieel te openen! Het Jeugdjournaal er live bij en het wordt een ontzettende geweldige happening, een feest en unieke gebeurtenis voor ons allemaal. 

De koning en koningin arriveren rond 9 uur op onze basisschool De Vijfmaster. Hier worden ze ontvangen door Ellen Vos (directeur van de school) en Marcel Fränzel, burgemeester van Meierijstad. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontbijten met alle kinderen van de school en openen omstreeks half 10 de Koningsspelen 2017. Vervolgens bezoeken zij de verschillende sportactiviteiten rondom de school, onder andere bij het net aangelegde Schoolplein14 en de Krajicek Playground. Het koningspaar zal rond half 11 weer vertrekken.

Het NOS Jeugdjournaal zendt de opening van de Koningsspelen in Veghel live uit bij Zapp op NPO 3. De uitzending start om 8.55 uur en zal tot 9.35 uur duren. Eén van de presentatoren van deze uitzending is Siham Raijoul, voormalig leerling van De Vijfmaster. In de avonduitzending van het Jeugdjournaal zullen beelden worden getoond van de sportactiviteiten op De Vijfmaster. Behalve de NOS zal er veel landelijke en lokale pers aanwezig zijn om uitzendingen en foto's te maken.

NB het is een geweldige dag geweest! We hebben een nieuwsbrief over deze dag gemaakt, die vind je hier!